Turks stoombad bij Squash City

Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hamam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad. Het Romeinse sudatorium leek hier wel op.

Een Turks stoombad is een stoombad waarin het rond de 50 graden warm is met een luchtvochtigheid tegen de 100%. De stoom en warmte zet de porien op de huid open waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd en de huid wordt gereinigd. Daarnaast heeft een stoombad een verfrissende werking op de luchtwegen. Het stoombad is gratis voor alle leden.

Net als bij de saunagang wordt een verblijf in het stoombad afgewisseld met afkoelingsfases. Gewoonlijk is de bader naakt en zit, anders dan in de sauna, niet op een handdoek.

Heb je vragen over het Turks stoombad of het gebruik daarvan? We helpen je graag bij de receptie. 

Sportschool Squash City in Amsterdam is dé plek voor fitnessgroepsfitness of squash. Bij Squash City ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jouw doelstellingen te behalen. 

  • YIN YOGA

    Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans la...

    Lees meer
  • Leuke collega's gezocht!

    Wij zijn regelmatig op zoek naar leuke collega's voor ons bar-receptie team. Interesse? Mail je CV met motivatiebrief naar...

    Lees meer
Meer nieuws